Καλλιέργεια Βλαστοκύστεων

Καλλιέργεια Βλαστοκύστεων iolife

Mία μέθοδος επιλογής των καλύτερων εμβρύων, η οποία επιτρέπει τη σημαντική βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας εγκυμοσύνης στα ζευγάρια που εφαρμόζεται

Βλαστοκύστη ονομάζεται το έμβρυο στην 5η ημέρα μετά τη γονιμοποίηση. Αποτελείται από περισσότερα κύτταρα (70-200) σε σχέση με τα έμβρυα 3ης ημέρας (6-8 κύτταρα).

Η καλλιέργεια βλαστοκύστης αποτελεί διαδικασία στην εξωσωματική γονιμοποίηση κατά την οποία τα έμβρυα αφήνονται να εξελιχθούν έως την 5η ημέρα στο εργαστήριο. Κατόπιν επιλέγονται τα πιο «δυνατά» έμβρυα από αυτά που ξεκίνησαν τη διαδικασία. Ουσιαστικά είναι μία μέθοδος επιλογής των καλύτερων εμβρύων, η οποία επιτρέπει τη σημαντική βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας εγκυμοσύνης στα ζευγάρια που εφαρμόζεται.

Πλεονεκτήματα

 • Επιλογή των εμβρύων που έχουν την πιο καλή δυναμική στο εργαστήριο.
 • Μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας κύησης. Το ενδομήτριο φαίνεται ότι είναι πιο υποδεκτικό την 5η ημέρα μετά από την ωοληψία.
 • Μικρότερα ποσοστά πολύδυμων κυήσεων εφόσον μεταφερθεί μία βλαστοκύστη, χωρίς να μειώνεται το ποσοστό εγκυμοσύνης.

Επιτρέπει την πραγματοποίηση προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης (PGT), η οποία γίνεται σε έμβρυα 5ης ημέρας, στο στάδιο της βλαστοκύστης. Σε ορισμένες περιπτώσεις η καλλιέργεια βλαστοκύστης επιτρέπει τη διάγνωση του προβλήματος υπογονιμότητας στο ζευγάρι. Ενώ τα έμβρυα είναι καλής ποιότητας και εξελίσσονται φυσιολογικά έως την 3η ημέρα, στη συνέχεια τα έμβρυα μετατρέπονται σε μέτριας ποιότητας ή/και σταματάει η ανάπτυξή τους.

Σχετικά Θέματα

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?