Κρυοσυντήρηση ωαρίων

Κρυοσυντήρηση Ωαρίων iolife

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη είναι επιλογή

Για κάθε γυναίκα, η μητρότητα είναι συνειδητή επιλογή και αναφαίρετο δικαίωμα. Ωστόσο η γονιμότητα έχει χρονικά όρια. Η κρυοσυντήρηση έρχεται για να δώσει τη λύση.

Τι ακριβώς είναι η κρυοσυντήρηση ωαρίων;

Πρόκειται για μία καινοτόμο υπηρεσία του Institute of Life που εξασφαλίζει στις γυναίκες τη δυνατότητα να «παγώσουν» το χρόνο, αποτρέποντας την περαιτέρω ηλικιακή επιβάρυνση των ωαρίων τους και να επιλέξουν αυτές πότε θα γίνουν μητέρες. Ο αριθμός και η ποιότητα των ωαρίων ελαττώνεται μετά τα 35 έτη, οπότε μειώνεται η πιθανότητα εγκυμοσύνης. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων προσφέρει πλέον μια διέξοδο στο πρόβλημα αυτό.

Είναι μια δύσκολη ή επίπονη διαδικασία;

Καθόλου. Τα βήματα της διαδικασίας είναι αρκετά απλά. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 10-14 ημέρες. Κατά το διάστημα αυτό λαμβάνεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για την ωρίμανση πολλών ωαρίων. Εναλλακτικά, μπορεί να προγραμματιστεί η λήψη ωαρίου χωρίς φάρμακα, στο πλαίσιο του φυσικού κύκλου, ή λήψη ωαρίων με ήπια φαρμακευτική διέγερση. Η ωρίμανση παρακολουθείται με υπερηχογράφημα και εξετάσεις αίματος, ενώ η διαδικασία της ωοληψίας διαρκεί λίγα λεπτά. Μετά από ολιγόωρη παρακολούθηση, η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή της δραστηριότητα.

Τι γίνεται όταν η γυναίκα θελήσει να κάνει παιδί;

Τα ωάρια κρυοσυντηρούνται στο εργαστήριο με τη μέθοδο της υαλοποίησης, όπου και μπορούν να παραμείνουν για πολλά χρόνια χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητά τους. Όταν η γυναίκα επιθυμεί να κάνει παιδιά, τα ωάρια αποψύχονται και προετοιμάζονται για να γονιμοποιηθούν στο εργαστήριο μαζί με το σπέρμα του άνδρα.

Πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος;

Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει μετά την καθιέρωση της υαλοποίησης ωαρίων, αλλά και η εμπειρία του Institute of Life από την εφαρμογή της μεθόδου καταδεικνύουν ότι η ποιότητα των κρυοσυντηρημένων ωαρίων, η πιθανότητα γονιμοποίησης τους και τα ποσοστά κύησης είναι εφάμιλλα με αυτά των φρέσκων ωαρίων.

Είναι ασφαλής η μέθοδος;

Η Αμερικάνικη Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ASRM θεωρεί τη μέθοδο της υαλοποίησης ωαρίων κατάλληλη για τη καθημερινή εφαρμογή, ενώ οι μελέτες των παιδιών που έχουν γεννηθεί με την μέθοδο αυτή, δείχνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής.

Μέχρι ποια ηλικία μπορούν οι γυναίκες να καταψύξουν τα ωάρια τους;

Αν και δεν έχουν καθοριστεί διεθνώς όρια, επειδή τόσο ο αριθμός όσο και η ποιότητα των ωαρίων μειώνεται μετά τα 35 έτη, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι αποτελεσματικότερη όσο πιο έγκαιρα γίνεται.

Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να κρυοσυντηρήσω τα ωάριά μου;

Βάσει ελληνικής νομοθεσίας επιτρέπεται η κρυοσυντήρηση ωαρίων για 5 έτη. Η διάρκεια της κρυοσυντήρησης μπορεί να παρατείνεται για πέντε (5) έτη κάθε φορά (υπό την προϋπόθεση ότι η γυναίκα δεν έχει συμπληρώσει το πεντηκοστό έτος της ηλικίας της) με έγγραφη αίτηση των δικαιούμενων και ανώτατο όριο παράτασης τα είκοσι (20) έτη.

Θεωρείται αποδεκτή τεχνική από την κοινωνία;

Απόλυτα. Όπως δείχνει και η χρηματοδότηση της κρυοσυντήρησης από εταιρείες όπως η Apple και η Facebook για τις υπαλλήλους τους, η μετάθεση της απόκτησης παιδιών στο μέλλον αποτελεί μια κοινωνική πραγματικότητα. Η επιστήμη ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες των νέων γυναικών, και τους δίνει σήμερα την ελευθερία να επιλέξουν την κατάλληλη στιγμή ανάλογα με τη δική τους προσωπική και κοινωνική κατάσταση. Συγχρόνως, είναι ένα βήμα προόδου για τη γυναίκα και την κοινωνία. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή. Μία επιλογή που τη στηρίζει η επιστημονική μας ομάδα και έχει την υψηλή τεχνογνωσία για να την πραγματοποιήσει. Αυτή η επιλογή είναι τώρα στο χέρι σας.

Σχετικά Θέματα

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?