Διερεύνηση Φλεγμονής Ανδρικού Γεννητικού Συστήματος

Διερεύνηση φλεγμονής ανδρικού γεννητικού συστήματος iolife

Όταν το σπερμοδιάγραμμα δίνει ενδείξεις φλεγμονής (αυξημένος αριθμός στρογγυλών κυττάρων, βλέννα, αυξημένο ιξώδες, χαμηλή κινητικότητα) συνίσταται μια περαιτέρω διερεύνηση

Όταν το σπερμοδιάγραμμα δίνει ενδείξεις φλεγμονής (αυξημένος αριθμός στρογγυλών κυττάρων, βλέννα, αυξημένο ιξώδες, χαμηλή κινητικότητα) συνίσταται μια περαιτέρω διερεύνηση, η οποία περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον εξετάσεις:

ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

O έλεγχος πραγματοποιείται σε δείγματα με μεγάλο αριθμό στρογγυλών κυττάρων (συνήθως δείγματα αζωοσπερμίας) για να εξετασθεί το είδος των κυττάρων αυτών και να ελεγχθεί εάν τα στρογγυλά κύτταρα που εντοπίζονται αποτελούν ανώριμα κύτταρα σπερματικής σειράς. Με την παρουσία ανώριμων μορφών σπερματοζωαρίων επιβεβαιώνεται ότι πραγματοποιείται η διαδικασία της σπερματογένεσης. Δίνεται, έτσι, η επιλογή να προχωρήσει το περιστατικό σε βιοψία όρχεως (TESE, microTESE) προς ανεύρεση ώριμων σπερματοζωαρίων.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΒΤ ΤΕΣΤ

Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε δείγματα με σημαντικό αριθμό στρογγυλών κυττάρων και υψηλό βαθμό οξείδωσης. Εξετάζει την ικανότητα παραγωγής ελεύθερων ριζών οξυγόνου από τα στρογγυλά κύτταρα και έτσι ελέγχει την προέλευση παραγωγής των ROS (ελεύθερες  ρίζες  που προκαλούν οξείδωση). Εάν το δείγμα είναι οξειδωμένο λόγω των στρογγυλών κυττάρων δίνεται, είτε αντιβιοτική αγωγή (σε περίπτωση που τα στρογγυλά κύτταρα προέρχονται από φλεγμονή), είτε κατάλληλη αντιοξειδωτική αγωγή, με σκοπό τη μείωση του φορτίου.

Σχετικά Θέματα

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?