Υποβοηθούμενη Εκκόλαψη Εμβρύων & Βλαστοκύστεων με Octax Navilase

Υποβοηθούμενη εκκόλαψη εμβρύων (LAZT) και βλαστοκύστεων (LAH) με χρήση εξελιγμένου Laser (Octax Navilase) iolife

Η υποβοηθούμενη εκκόλαψη των εμβρύων στο στάδιο της αυλάκωσης και στις βλαστοκύστεις είναι μία εργαστηριακή διαδικασία η οποία διενεργείται με την χρήση ειδικού Laser κατευθυνόμενου στόχου

Η υποβοηθούμενη εκκόλαψη των εμβρύων στο στάδιο της αυλάκωσης (έμβρυα 3ης ημέρας – LAZT) και στις βλαστοκύστες (έμβρυα 5-6-7ης ημέρας – LAHT)  είναι μία εργαστηριακή διαδικασία, η οποία διενεργείται με την χρήση ειδικού Laser κατευθυνόμενου στόχου.

Το έμβρυο την 5η ή 6η ημέρα της ανάπτυξής του, αφήνει το προστατευτικό του εξωτερικό στρώμα (zona pellucida), το οποίο μεταξύ άλλων το έχει προστατεύσει μέχρι τώρα από εξωσωματικούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτή η διαδικασία της «εκκόλαψης» είναι απαραίτητη προκειμένου το έμβρυο να έρθει σε επαφή με τα κύτταρα της μήτρας (ενδομήτριο)  στα οποία γίνεται η εμφύτευση.

Ορισμένα προβλήματα που οδηγούν σε υπογονιμότητα εντοπίζονται στην διαδικασία της εμφύτευσης των εμβρύων. Ειδικά σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα αποτυχία εμφύτευσης μπορούν να εξηγηθούν από την ανικανότητα του εμβρύου να εκκολαφθεί έξω από τη ζώνη της μεμβράνης. Αυτό συνήθως συμβαίνει με φυσικό τρόπο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως κατά την διαδικασία της κρυοσυντήρησης τους, η σκλήρυνση της εξωτερικής ζώνης μετά την υαλοποίηση μπορεί να αναστείλει την διαδικασία της εμφύτευσης. Ειδικά οι γυναίκες ηλικίας άνω των 37 ετών εμφανίζουν ωάρια με πεπαχυσμένες ζώνες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πάχος της “zona pellucida” μπορεί να ελαττωθεί με την τεχνική LAZT, ώστε να επιτευχθεί επιτυχής εκκόλαψη και συνεπώς το έμβρυο αυτό να εμφυτευθεί ευκολότερα στο ενδομήτριο. Η εν λόγω τεχνική έχει λοιπόν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή τεχνική της υποβοηθούμενης εκκόλαψης (AH).

Σχετικά Θέματα

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?