Υαλοποίηση ωαρίων

Υαλοποίηση ωαρίων και εμβρύων (Vitrification) iolife

Η διαδικασία υαλοποίησης είναι η εξαιρετικά γρήγορη κρυοσυντήρηση των ωαρίων, εμβρύων και σπερματοζωαρίων, η οποία εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων πάγου

Η επίδραση της κρυοσυντήρησης στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, με το 1/5 περίπου των γεννήσεων να προέρχεται από τα κρυοσυντηρημένα έμβρυα.

Η κρυοσυντήρηση με υαλοποίηση έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Η διαδικασία υαλοποίησης είναι η εξαιρετικά γρήγορη κρυοσυντήρηση των ωαρίων, των εμβρύων και προσφάτως των σπερματοζωαρίων, η οποία εμποδίζει το σχηματισμό ενδοκυτταρικών κρυστάλλων πάγου. Επίσης, χρησιμοποιεί κρυοπροστατευτικά νέας γενιάς, ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που μπορεί να προκληθούν από τη διαδικασία κρυοσυντήρησης. Η ταχεία κρυοσυντήρηση, σε συνδυασμό με τις υψηλές συγκεντρώσεις κρυοπροστατευτικών, οδηγεί τα ωάρια και τα έμβρυα στην υαλώδη φάση. Αποφεύγοντας τη δημιουργία ενδοκυτταρικών κρυστάλλων, τα κρυοσυντηρημένα ωάρια και  έμβρυα προστατεύονται από πιθανή βλάβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόψυξης. Η διαδικασία διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιβίωσης των κατεψυγμένων ωαρίων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόψυξης οδήγησε στη γενίκευση της μεθόδου υαλοποίησης. Τα τελευταία χρόνια, μέσω της υαλοποίησης των ωοκυττάρων, κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να κρυοσυντηρεί τα ωάριά της, τα οποία μπορούν να παραμείνουν σε κρυοσυντήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς περαιτέρω επίδραση στην ποιότητα τους και να χρησιμοποιηθούν αργότερα, όταν εκείνη το επιθυμήσει.

Σχετικά Θέματα

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?