Ψυχολογική Υποστήριξη ζευγάρι συμβουλεύεται ψυχολόγο institute of life

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία διαδικασία, η οποία δίνει σημαντικές ελπίδες σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, να αποκτήσουν τελικά το παιδί που τόσο επιθυμούν. Οι συνεχείς επιστημονικές εξελίξεις και βελτιώσεις στον τομέα αυτό, καθιστούν ολοένα και πιο πιθανό ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η υπογονιμότητα και η θεραπεία της  μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν αυξημένα επίπεδα στρες και  άγχος που είναι δυσάρεστα και οδυνηρά  για την ψυχική υγεία των ζευγαριών. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν την υπογονιμότητα ως αποτυχία ενός ρόλου, μεταφράζοντάς την ως πρόκληση της θηλυκότητάς τους ή του ανδρισμού τους.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν είστε μόνοι. Στο κέντρο  Institute of Life  είμαστε δίπλα σας με  υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες  ωφελούν  την υγεία και  παράλληλα, βελτιώνουν την ψυχική ισορροπία  των υπογόνιμων ζευγαριών, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όσο και μετά την ολοκλήρωσή της.

Σε τι με βοηθάει ο ειδικός ψυχολόγος;

Το τμήμα ψυχολογικής /συμβουλευτικής υποστήριξης του κέντρου institute of life   δίνει έμφαση στην ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση σκέψεων και συναισθημάτων (διαχείριση αρνητικών σκέψεων, εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης) προάγοντας με τον τρόπο αυτό την ψυχική υγεία και ισορροπία των ζευγαριών.

Πρωταρχικός στόχος του ειδικού είναι να βοηθήσει είτε τις γυναίκες ατομικά είτε τα ζευγάρια να μάθουν:

 • Να επεξεργάζονται τις έντονες συναισθηματικές αλλαγές που βιώνουν (άγχος, στρές)
 • Να προσαρμόζονται στις περιστάσεις της θεραπείας ,απαντώντας σε αυτές με ρεαλισμό και αισιοδοξία
 • Να επεξεργάζονται συναισθήματα ενοχής και θλίψης ,κυρίως μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια
 • Να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους
 • Να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις εξωτερικές πιέσεις (π.χ. οικογένεια, κοινωνικός περίγυρος) που ενδεχομένως να εντείνουν το άγχος

Ποιες συμβουλευτικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες;

Οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σε όλα τα ζευγάρια στο institute of life  είναι οι εξής

 • Ατομική συμβουλευτική
 • Συμβουλευτική ζευγαριών

 

Η συμβουλευτική υπηρεσία είναι δωρεάν και εμπιστευτική υπηρεσία για όλους τους ασθενείς που προσέρχονται στην κλινική  Institute of Life  για θεραπεία.

Οι συναντήσεις με ψυχολόγο γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία του κέντρου στο τηλέφωνο 210 6184030 & 210 6184022.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?