Αξιολόγηση Ωαρίων με το σύστημα τεχνητής Νοημοσύνης Chloe OQ.

Institute of Life-IASO και CHLOE OQ

Η διαδικασία διατήρησης της γονιμότητας αφορά ιατρική πράξη, με στόχο την πρόληψη της υπογονιμότητας, και αποτελεί επένδυση στο μέλλον για κάθε γυναίκα. Η Institute of Life – IASO είναι η πρώτη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προσφέρει τη νέα υπηρεσία αξιολόγησης των ωαρίων προς Κρυοσυντήρηση CHLOE OQ . Το CHLOE OQ είναι το πρώτο και μοναδικό εργαλείο αξιολόγησης μέσω τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει πρόσβαση στα κλινικά και τα εργαστηριακά δεδομένα με βιολογικούς όρους που μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε. 

Σχετικά με το CHLOE OQ

Το CHLOE OQ είναι ένα τυποποιημένο μορφολογικό σύστημα βαθμολόγησης, το οποίο χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της ποιότητας των ωαρίων σε επίπεδο λεπτομερειών που δεν ήταν μέχρι τώρα εφικτό από τους Κλινικούς Εμβρυολόγους. Η τεχνολογία CHLOE OQ αποτελεί το «έξυπνο εργαλείο» τεχνητής νοημοσύνης, καθώς αξιολογεί την ποιότητα των ωαρίων, χρησιμοποιώντας εικόνες από τους πλέον σύγχρονους επωαστές που διαθέτουν μικροκάμερες και τεχνολογία Time-Lapse. Με τον τρόπο αυτό, ο Κλινικός Εμβρυολόγος έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις πιθανότητες δημιουργίας εμβρύων και οι Ιατροί Αναπαραγωγής μπορούν να κατευθύνουν πλέον τους κύκλους κρυοσυντήρησης ωαρίων, παρέχοντας στις γυναίκες ακριβείς πληροφορίες, απολύτως εξατομικευμένες. Οι πληροφορίες που προσφέρει το CHLOE OQ επιτρέπουν μια εξατομικευμένη συμβουλευτική και βοηθούν τις γυναίκες να κατανοήσουν καλύτερα τις προτάσεις θεραπείας των κλινικών ιατρών, ενώ παράλληλα τους προσφέρει πρόσβαση στα εξατομικευμένα δεδομένα τους. 

Το CHLOE OQ είναι ένα πρωτοποριακό και τυποποιημένο οπτικό σύστημα βαθμολόγησης που στηρίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Προσφέρει υψηλό επίπεδο αξιολόγησης της ποιότητας των ωαρίων το οποίο μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να επιτευχθεί με το ανθρώπινο μάτι.

Τι πληροφορίες παρέχει το CHLOE OQ ;

 • Αριθμητική βαθμολογία για κάθε ωάριο, δείχνοντας την πιθανότητα επιτυχούς ανάπτυξης σε βλαστοκύστη (έμβρυο 5ης – 6ης ημέρας). Αυτή η ανάλυση βασίζεται στα χαρακτηριστικά των ωαρίων, μερικά εκ των οποίων μπορεί να μην είναι προφανή. 
 • Ποσοστιαίες πιθανότητες δημιουργίας βλαστοκύστεων μετά την επιτυχημένη απόψυξη από το σύνολο των ωαρίων. Η δημιουργία βλαστοκύστεων (έμβρυα 5ης – 6ης ημέρας) αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην διαδικασία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Οι ποσοστιαίες πιθανότητες γέννησης νεογνού από τα ωάρια που θα κρυοσυντηρηθούν σχετίζονται με την ηλικία της γυναίκας κατά τη στιγμή της συλλογής των ωαρίων, με τον συνολικό αριθμό των ωαρίων που συλλέχθηκαν καθώς επίσης και από διάφορους εξατομικευμένους παράγοντες. Για να κατανοήσετε με περισσότερες λεπτομέρειες τις πιθανότητες γέννησης νεογνού, από τα ωάρια που κρυοσυντηρήσατε, συνιστούμε να συζητήσετε αυτούς τους παράγοντες με τον θεράποντα ιατρό σας.

Σχετικά Θέματα

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?