Γρυπάρης Ιωάννης

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Ειδικός Γονιμότητας

Ο Ιωάννης Στ. Γρυπάρης είναι Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος που ειδικεύεται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την αισθητική γυναικολογία. Έλαβε εξειδίκευση στον τομέα της υπογονιμότητας στην Πανεπιστημιακή Κλινική St Marys του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Γρυπάρης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1974. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα ολοκληρώνοντας το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2002 και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτήρα-Γυναικολόγου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών το 2010.

Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του νοσοκομείου St Marys στο Manchester της Αγγλίας όπου ειδικεύθηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, σε θέματα ανδρικής και γυναικείας υπογονιμότητας, στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην υστεροσκοπική – λαπαροσκοπική χειρουργική, υπό την καθοδήγηση του παγκοσμίου φήμης ειδικού γονιμότητας Prof. Luciano Nardo.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Ιούνιο του 2011 απέκτησε πιστοποίηση στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα (Pelvic Ultrasound Certification) από την Βρετανική Εταιρεία Γονιμότητας (British Fertility Society), ενώ στο ερευνητικό του έργο ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την ενδομητρίωση, το χρόνιο πυελικό άλγος και τις πολυκυστικές ωοθήκες.

Η εισαγωγή της αισθητικής ιατρικής στη γυναικολογία δεν άφησε τον ιατρό ανεπηρέαστο, ο οποίος εκπαιδεύθηκε και πιστοποιήθηκε στη χρήση laser για ανάπλαση κόλπου και επιδιόρθωση κολπικής χαλάρωσης και ακράτειας ούρων πρώτου βαθμού από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αισθητικής Ιατρικής και Χειρουργικής (European College of Aesthetic Medicine and SurgeryECAMS).

Τον Δεκέμβριο του 2017 απέκτησε πιστοποίηση στη χρήση υπερήχων τόσο στη γυναικολογία όσο και στη μαιευτική από το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Ο ιατρός έχει πλούσιο επιστημονικό έργο, αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς Γυναικολογικού Περιοδικού EC Gynaecology, και έχει συμμετάσχει σε πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως επίσης και σε εργασίες και ανακοινώσεις σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια.

Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικής-Γυναικολογίας, της British Fertility Society (BFS), της European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE), της European Society of Gynaecological Endoscopy (ESGE) και του European College of Aesthetic Medicine and Surgery (ECAMS). Ο ιατρός είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Εθνικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος (NCOGG).

Από το 2011 διατηρεί ιδιωτικό Μαιευτικό και Γυναικολογικό ιατρείο στον Πειραιά, είναι κλινικός και επιστημονικός συνεργάτης του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, ενώ αποτελεί μέλος της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής  «Institute of Life» η οποία εδρεύει στο μαιευτήριο Ιασώ την οποία επάνδρωσε από την έναρξη της λειτουργίας της.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?