Καλογήρου Ιωάννης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ INSTITUTE OF LIFE

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Ειδικός Γονιμότητας

Ο Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ απόφοιτος Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ ΕΚΠΑ ειδικεύτηκε και εξειδικεύτηκε στην μαιευτική και γυναικολογία καθώς και στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Cardiff University Hospital (UK) και Penn University Hospital (USA) Αρεταίειο Νοσοκομείο (Greece). Είναι επιστημονικός υπεύθυνος και ιδρυτής της γυναικολογικής μονάδας Woman Clinic Καλογήρου.

Ο Δρ Ιωάννης Καλογήρου έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με πολλές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις  επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Κηφισιάς με άριστα. Έλαβε το πτυχίο της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Στο μεσοδιάστημα 1997- 2005 ειδικεύτηκε και εξειδικεύτηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογία καθώς και  υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Cardiff University Hospital (UK) και Penn University Hospital (USA) Αρεταίειο Νοσοκομείο (Greece)

Έχει υπάρξει επιμελητής (Registrar) σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας το UHW 2000-2003.Τέλη του 2003 με εκπαιδευτική άδεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών  επισκέφτηκε το τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας του νοσοκομείου της Ολλανδίας Enschede (φυσικός τοκετός και κατ΄οίκον) και μετέβει στις Η.Π.Α, 2004  όπου εργάσθηκε στο τμήμα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Φιλαδέλφειας.

.

Στα τέλη του 2005 ιδρύει την γυναικολογική μονάδα Woman Clinic Καλογήρου που αποτελείτε από τα τμήματα μαιευτικής γυναικολογίας – αναπαραγωγής, κοσμητικής δερματολογίας, ανδρολογίας – ουρολογίας.

Από το 2006 έως το 2012 για την πραγματοποίηση κύκλων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει συνεργαστεί με τις ΜΥΑ Ιάκεντρο ,Neogenesis,Embryoart  και από το 2012-2018 υπήρξε μέλος διοικητικού συμβουλίου της ΡΕΑ  Μ/Γ Κλινικής και βασικός συνεργάτης  της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής  ΡΕΑ Μ/Γ Κλινικής έως το 2018.

Από το 2018  αποτελεί συνεργάτης της  ΜYA –  Institute of Life του Μαιευτηρίου Ιασώ καθώς και βασικός συνεργάτης  ιατρός του ομίλου Ιασώ Μ/Γ κλινική.

Κατέχει έπειτα από εξετάσεις:

 • Δίπλωμα Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων  Μεγάλης Βρεττανίας
 • Δίπλωμα αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας (DFFP) Μεγάλης Βρεττανίας
 • Κρατικό δίπλωμα υπερήχων στην Μαιευτική – Γυναικολογία
 • Πιστοποίηση στην  εκτέλεση διαγνωστικής κολποσκόπησης από την HSCCP (Ν:000013)
 • Εκπαιδευτής εκπαιδευτών μαιευτικών επειγόντων (ALSO)
 • Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?