Κοντόπουλος Γεώργιος MD, FACOG

Κοντόπουλος iolife

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Ειδικός Γονιμότητας

Ο Δρ. Γεώργιος Κοντόπουλος είναι γυναικολόγος, ειδικός υπογονιμότητας ειδικευμένος στις Η.Π.Α και διπλωματούχος του American Board of Ob/Gyn.

Βιογραφικό

Ο Δρ. Γεώργιος Κοντόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α το 1974.

Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή Αθηνών το 1999.

Στην συνέχεια πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις εφ’ολης της ύλης της ιατρικής σχολής για Αμερική: USMLE step 1, step 2, step 3 και CSA, βασική προϋπόθεση για να θέσει υποψηφιότητα για ειδικότητα στις Η.Π.Α.

Το 2000 έγινε δεκτός στο Beth Israel Medical center of Newark, NJ σε θέση preliminary ειδικότητας στην Μαιευτική και Γυναικολογία.

Το 2001 δούλεψε ως ειδικευόμενος στην Γενική Χειρουργική για ένα χρόνο στο State University of New York στο νοσοκομείο Maimonides Medical Center.

To 2002 πήρε την θέση ειδικότητας στην Μαιευτική Γυναικολογία στο State University of New York , οπού εργάστηκε κατά βάση στο Maimonides Medical Center, πρόκειται για το νοσοκομείο με τους περισσότερους τοκετούς στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Coney Island Hospital και Mt Sinai hospital. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του το 2006.

Κατά την διάρκεια της ειδικότητας του απονεμήθηκε το βραβείο “Best teaching resident of the year” και επιλέχτηκε από το  Αμερικάνικο Κολέγιο Μαιευτήρων/Γυναικολόγων σαν αντιπρόσωπος των ειδικευομένων της περιοχής ΙΙ (District II- ΝΥ state) μαζί με έναν επίλεκτο ειδικευόμενο από κάθε μια από τις υπόλοιπες 11 περιοχές,  για το debate του 57th JSOG meeting στο Κυότο της Ιαπωνίας. Εκτέθηκε σε όλη την γκάμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής υπό τον καθηγητή Δρ. Seifer και τον Δρ. Grazi, αλλά και της λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής υπό την επίβλεψη του Δρ.Khulpateea.

Πέρασε με επιτυχία τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις πιστοποίησης των American Boards και έγινε διπλωματούχος του ABOG (American Board of Obstetrics and Gynecology).

Διατηρεί την πιστοποίηση των Boards ανελλιπώς, με ετήσιες εξετάσεις από το 2009.

(Maintenance of Certification).

Εν συνεχεία προάχθηκε σε Fellow του Αμερικάνικου Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων (FACOG).

Εκπαιδεύτηκε στην Ρομποτική χειρουργική ( Πτυχίο IRCAD Strasbourg).

Από το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα , οπού και εργάζεται στην μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής του ΙΑΣΩ.

Από το 2015 αποτελεί ιδρυτικό μέλος μαζί με άλλους εκλεκτούς συνεργάτες του πλήρους ανακαινισμένου κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής “Institute of Life” που στεγάζεται στο ισόγειο του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. Πρόκειται για μια από τις πιο προηγμένες μονάδες στην Ευρώπη.

Συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοποριακή κλινική μελέτη της IOL ,Μεταφοράς μητρικής ατράκτου σε γυναίκες με υπογονιμότητα λόγω πτωχής ποιότητας κυτταροπλάσματος ωαρίων.

Το 2020 ιδρύει το Ιατρείο υπογονιμότητας της Institute of Life στην Καλαμάτα, μαζί με τον συνεργάτη του Δρ. Γεώργιο Νικολόπουλο, σε μια προσπάθεια ευκολότερης πρόσβασης σε υπογόνιμα ζευγάρια της Μεσσηνίας και των γύρω περιοχών.

Ο Δρ. Κοντόπουλος είναι τακτικός ομιλητής σε συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και έχει γράψει πλήθος άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά . Είναι μέλος της Αμερικάνικης εταιρίας αναπαραγωγικής ιατρικής (ASRM), Ευρωπαϊκής εταιρίας ανθρώπινης αναπαραγωγής και εμβρυολογίας (ESHRE) , Ελληνοαμερικανικού ιατρικού κολεγίου (GAMC) κ.α.

Διατηρεί ενεργή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Αθήνα όσο και στην Νέα Υόρκη.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?