Τρομπούκης Παντελής

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος Ειδικός Γονιμότητας

Ο Παντελής Τρομπούκης είναι αναπληρωτής καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας που ειδικεύεται στην γυναικολογική ενδοσκοπική χειρουργική – υπογονιμότητα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο ιατρός κ. Παντελής Τρομπούκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και διευθυντής της ομάδας Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής “ODS” του νοσοκομείου ΙΑΣΩ. Είναι εξειδικευμένος στην ελάχιστα επεμβατική (λαπαροσκοπική, υστεροσκοπική και ρομποτική) γυναικολογική χειρουργική με ειδικό αντικείμενο πιο απαιτητικές επεμβάσεις αναπαραγωγικής χειρουργικής όπως η εν τω βάθει ενδομητρίωση και άλλες πολύπλοκες διαταραχές υπογονιμότητας όπως οι συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας. Είναι ειδικός στις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και πλήρως πιστοποιημένος από διεθνούς φορείς.

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Παντελής Τρομπούκης αποφοίτησε από την 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου στη Πράγα το 2000. Το 2001 πραγματοποίησε δωδεκάμηνη υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου και το 2003 εννιάμηνη εξάσκηση στη Γενική Χειρουργική, στη Β΄ Χειρουργική κλινική του Π.Γ.Ν. Ασκληπιείον Βούλας. To 2004 υπηρέτησε στο υγειονομικό σώμα του στρατού ξηράς. To 2005 ξεκίνησε την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας ως Senior House Officer στo νοσοκομείο Queen Elizabeth Hospital, NHS Trust στο Λονδίνο και την ολοκλήρωσε το 2009, στην 3η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Στο Λονδίνο, το 2008 μετεκπαιδεύτηκε με ειδική άδεια στην ενδοσκοπική γυναικολογική χειρουργική και την υπογονιμότητα, μεθόδους αναπαραγωγικής και εξωσωματική γονιμοποίηση ΑRT-IVF, στο Princess Royal University Hospital, Bromley Hospital, NHS Trust υπό τον Professor. John ErianMBBChFRCOG. Τον Οκτώβριο του 2009 διορίστηκε ως επικουρικός επιμελητής ΕΣΥ Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Γ΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Π. Γ. Ν. Αττικόν.

Το 2010 έκανε εξειδίκευση (Fellowship) στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική στο διεθνούς φήμης κέντρου εκπαίδευσης IRCAD/ European Institute of Telesurgery, και στα νοσοκομεία Hautepierre University Hospital, CMCO hospital και Nouvel Hopital Civil του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου στη Γαλλία με τον παγκοσμίως γνωστό καθηγητή Professor Arnaud Wattiez, με τον οποίο συνεχίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις καθώς πλέον καλείται ως εκπαιδευτής (Instructor) ενδοσκοπικής χειρουργικής στο κέντρο IRCAD σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Το 2011 πήρε τον τίτλο του Λέκτορα της Μαιευτικής Γυναικολογίας (ΠΔ 407) στην 3η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Αττικό. Το 2012 ξεκίνησε να εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός μαιευτήρας γυναικολόγος και ως μέλος του ενδοσκοπικού τμήματος One Day Surgery Unit του νοσοκομείου Ιασώ.

Το 2012 πήρε την θέση του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου Μαιευτικής Γυναικολογίας (πρώην βαθμίδα λέκτορα) με γνωστικό αντικείμενο την Γυναικολογική Ενδοσκοπική Χειρουργική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 3η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΠΓΝ “Αττικόν”.

Από το 2014 είναι ο μόνος Έλληνας ιατρός μέλος και εκπαιδευτής της διεθνούς ομάδας “Winners Project” που προσφέρει επάρκεια και πιστοποίηση στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική σε γυναικολόγους διεθνώς. Τον Ιούλιο του 2018 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου “ΙΑΣΩ”.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2018 εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή Μαιευτικής -Γυναικολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (European University Cyprus) και το 2023 προήχθη σε Αναπληρωτή Καθηγητή.

Το 2019 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης,ΕΕΓΕ. Το 2020 ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνου- διευθυντή της ομάδας Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής “ODS” του νοσοκομείου ΙΑΣΩ, Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό (Master, MSc) στην Παθολογία της Κύησης και Διδακτορική Διατριβή (PhD) με θέμα την Μαγνητική Τομογραφία του εμβρύου με την Α’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΚΠΑ. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (ESGE) καθώς και της Αμερικάνικης Εταιρείας Γυναικολογικής Λαπαροσκόπησης (AAGL).

Κατέχει άδεια εκτέλεσης υπερήχων Μαιευτικής -Γυναικολογίας σύμφωνα με υπουργική απόφαση (Αρ. Πρωτ. Γ5α/Γ.Π. 89221).

Υπάρχουν πολλά επιστημονικά άρθρα, εργασίες και χειρουργεία του ίδιου στο διαδύκτιο http://pubmed.com/, https://www.researchgate.net/ και σε άλλες επιστημονικές σελίδες αναφοράς.

Ο Δρ. Παντελής Τρομπούκης συνεργάζεται και χειρουργεί στο νοσοκομείο ΙΑΣΩ – Institute Of Life, Αθήνα, Ελλάδα και έχει δύο ιατρεία στην Αθήνα και ένα στην Λευκωσία, Κύπρο.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?