Σούσης Ιάκωβος

Σούσης Ιάκωβος iolife εμείς η ομάδας μας Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος - Ειδικός Γονιμότητας

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Ειδικός Γονιμότητας

Ο Ιάκωβος Σούσης είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, εξειδικεύεται στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και τη διατήρηση της γονιμότητας σε καρκινοπαθείς γυναίκες. Έχει εμπειρία 30 ετών στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ιάκωβος Σούσης είναι ένας εκ των πλέον πεπειραμένων Ελλήνων ιατρών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Κατά τη διάρκεια της τριακονταετούς του ενασχόλησης με την  θεραπεία της υπογονιμότητας, έχουν έρθει στον κόσμο χιλιάδες μωρά.

Εξειδικεύθηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου, όπου και συμμετείχε σε ερευνητικές ομάδες με στόχο να βρεθούν οι βέλτιστες πρακτικές και μέθοδοι ώστε να αποκτούν τα υπογόνιμα ζευγάρια υγιή παιδιά. Το πλούσιο ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε συνέδρια παγκοσμίως.

Βιογραφικό

Ο Ιάκωβος Σούσης, μετά την αποφοίτησή του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές του και εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για 12 χρόνια, σε κορυφαία νοσοκομεία της χώρας, όπως στο Addenbrooks στο Κέιμπριτζ και στο Hammersmith στο Λονδίνο. Δούλεψε με παγκοσμίως αναγνωρισμένους επιστήμονες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως ο καθηγητής Robert Winston.

Ο Ιάκωβος Σούσης είναι ο γιατρός που στο Λονδίνο ανακοίνωσε τα κλινικά αποτελέσματα της πρώτης προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης σε ανθρώπινα έμβρυα παγκοσμίως.

Είναι Fellow του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων Γυναικολόγων του Λονδίνου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η ομάδα του βραβεύτηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών το 1998, όταν στο Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο ανακοίνωσαν την επιτυχή προεμφυτευτική διάγνωση της Μεσογειακής αναιμίας.

Τομείς ιδιαίτερης ενασχόλησης του είναι η διάγνωση, η θεραπεία και η έρευνα της υπογονιμότητας, η διατήρηση της γονιμότητας σε καρκινοπαθείς γυναίκες με τη χρήση προσωποποιημένων πρωτόκολλων για τη διέγερση των ωοθηκών, με πολύ χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων και χωρίς να καθυστερήσει η έναρξη της θεραπείας για τη νόσο.

Ο Ιάκωβος Σούσης ασχολείται ιδιαίτερα με τη διάγνωση και τη θεραπεία της ενδομητρίωσης (χειρουργική, φαρμακευτική, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή).   Έχει αποδείξει ότι τα ποσοστά κυήσεων σε γυναίκες με ενδομητρίωση, ανεξαρτήτως σταδίου, είναι εξαιρετικά καλά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες για την ενδομητρίωση, www.endometriosis.gr όπου παρέχει αξιόπιστες ιατρικές πληροφορίες για το ευρύ κοινό.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει βοηθήσει χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια στην Ελλάδα να αποκτήσουν παιδιά και πολλές φορές έχουν έρθει στη χώρα μας για εξωσωματική γονιμοποίηση ασθενείς του από ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήταν συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής IVF & Genetics.

Από το 2016 συνεργάζεται με τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Institute of Life – IASO, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και συχνά κάνει ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου για την υπογονιμότητα «Γίνε Γονιός», του μοναδικού βιβλίου του είδους του στην Ελλάδα.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?