Νέα συνεργασία κορυφής με καινοτόμα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Institute of Life – ΙΑΣΩ

 

Η Institute of Life- ΙΑΣΩ, πιστή στο όραμα των μετόχων-ιατρών της, συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και νέες επιστημονικές συνεργασίες για να φέρει όλα τα ζευγάρια ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση των προσδοκιών τους.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των πιο καινοτόμων μεθόδων με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα στην επίτευξη κυήσεων, η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ ανακοινώνει την επιστημονική συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen και καινοτομεί με την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Εμβρυολόγος Dr. Jacques Cohen Συνεργασία με iolife για την εφαρμογή συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο Dr. Jacques Cohen, αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Edwards που έφερε στον κόσμο το πρώτο μωρό με Εξωσωματική Γονιμοποίης, τη Louise Brown. Είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος για την ανάπτυξη και εξέλιξη μιας σειράς εμβρυολογικών καινοτομιών και πρωτοκόλλων, που είναι πλέον κοινά στο σύγχρονο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως τα καλλιεργητικά υλικά single step, η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση και η κρυοσυντήρηση των εμβρύων.

Η πλέον σύγχρονη μορφή τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης θα εφαρμόζεται από εδώ και στο εξής στην Institute of Life – ΙΑΣΩ σε δύο επίπεδα:

Μέσω του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA “Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm” βελτιστοποιείται η διαδικασία επιλογής εμβρύων, προκειμένου να επιλεγεί το πιο κατάλληλο έμβρυο προς εμβρυομεταφορά. Το νέο αυτό προγνωστικό λογισμικό ιεραρχεί τα έμβρυα με βάση την ικανότητά τους να εμφυτευθούν επιτυχώς στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Πρόκειται για το πλέον προηγμένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για αξιολόγηση εμβρύων στον κόσμο και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Institute of Life – ΙΑΣΩ. Εφαρμόζοντας τα κλασικά κριτήρια επιλογής, σε συνδυασμό με το σύστημα ERICA, μπορούμε να επιλέξουμε το έμβρυο με τη μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης με ακρίβεια που φτάνει το 92.5%.

Με την εγκατάσταση του νέου πρωτοπόρου συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης το οποίο θα εστιάσει για πρώτη φορά στην επιλογή του κατάλληλου σπερματοζωαρίου, με σκοπό να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς γονιμοποίησης του ωαρίου.

Η επιτυχία ενός κέντρου γονιμότητας έγκειται στην ικανότητά του να ανιχνεύει τα πιο υγιή έμβρυα που έχουν τις καλύτερες πιθανότητες εμφύτευσης στη μήτρα.  Το σύστημα ERICA κάνει για κάθε έμβρυο μια ακριβή ανάλυση περισσότερων από 20 παραμέτρων, πολλές από αυτές αόρατες στο ανθρώπινο μάτι.

 • Αναλύει τα αποτελέσματα κάθε εμβρύου και τα ταξινομεί ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, από το πιο κατάλληλο έως το λιγότερο βιώσιμο. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι γιατροί όσο και τα ζευγάρια μαθαίνουν με ακρίβεια τις πραγματικές δυνατότητές τους να επιτύχουν ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης.
 • Διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά του εμβρυολόγου, καθώς ανιχνεύει τις πιο σημαντικές παραμέτρους για κάθε έμβρυο από λίγες μόνο εικόνες. Το σύστημα ERICA συγκρίνει αυτές τις εικόνες με τη μεγάλη και συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων των περιπτώσεων που συλλέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, για να μάθει και να βελτιώσει την ακρίβειά του με έξυπνο τρόπο.

Η τεχνητή νοημοσύνη μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού θα βοηθήσει τόσο τον κλινικό ιατρό όσο και τον εμβρυολόγο στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη διαδικασία διάγνωσης και θεραπείας των ζευγαριών. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι η πλέον υποσχόμενη μορφή σύγχρονης τεχνολογικής υποστήριξης και αναμένεται να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο τα επόμενα χρόνια και στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Υπενθυμίζεται, ότι η επιστημονική συνεργασία της Institute of Life – ΙΑΣΩ με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen είχε ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας International IVF Initiative i3, που έχει ο ίδιος δημιουργήσει, (μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης για επαγγελματίες υγείας στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, μέλος της οποίας είναι και ο συνεργάτης μας Κλινικός Εμβρυολόγος Dr. Giles Palmer).

Η Ιnstitute of Life – ΙΑΣΩ είχε τη μεγάλη τιμή να παρουσιαστεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα από την πλατφόρμα i3 για το πρωτοποριακό επιστημονικό έργο της Κλινικής έρευνας «Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου», που διεξάγεται στο εργαστήριο της Institute of Life στο ΙΑΣΩ. Η επιστημονική ομάδα της Ιnstitute of Life και της Embryotools μελετά την πιθανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων γυναικών με υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, που οφείλονται σε κυτταροπλασματικές δυσλειτουργίες των ωαρίων, και επίσης την πιθανότητα αντιμετώπισης σοβαρών μιτοχονδριακών παθήσεων.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?