Πιστοφίδης Γιώργος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΣΤΟΦΙΔΗΣ IOLIFE

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος
Ειδικός Γονιμότητας

Ο χειρουργός γυναικολόγος Γιώργος Πιστοφίδης είναι Διευθυντής του τμήματος Γυναικολογικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην κλινική Λευκός Σταυρός Αθηνών, συνεργάτης στο κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Institute of Life στην κλινική «ΙΑΣΩ», καθώς επίσης συνεργάζεται και με το Μαιευτήριο “Μητέρα”.

Βιογραφικό

Ο ιατρός Γιώργος Πιστοφίδης μετά από 18 χρόνια σπουδών και εξειδίκευσης στο εξωτερικό, το 1990 επέστρεψε στην Ελλάδα και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της ενδοσκοπικής χειρουργικής αλλά και της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παράλληλα οργανώνει συνέδρια και σεμινάρια για την προώθηση και εκμάθηση της λαπαροσκοπικής χειρουργικής αλλά και λαμβάνει μέρος με επιστημονικές εργασίες σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων και σε ιατρικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από το 1988 έγινε Μέλος του Βασιλικού κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Βρετανίας ενώ το 2000 ανακηρύχθηκε σε Fellow στο ίδιο κολέγιο.


Ο κύριος Γιώργος Πιστοφίδης σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Γένοβα απ’ όπου αποφοίτησε ως αριστούχος .Έκανε ειδικότητα στο Λονδίνο στο νοσοκομείο Guy’s και στην Αθήνα στο νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας.Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας, επέστρεψε στην Αγγλία και συνεργάστηκε με τα νοσοκομεία: Guy’s,Hospital, Dreadnought Seamen’s, Hospital Lewisham Hospital, Luton & Dunstable Hospital, Hammersmith Hospital.

Κατά τη διάρκεια των 18 ετών που σπούδασε και εργάσθηκε στο εξωτερικό  εξειδικεύθηκε στους τομείς: της λαπαροσκοπικής χειρουργικής,της μικροχειρουργικής και  της αναπαραγωγής.

Eπέστρεψε το 1990 στην Ελλάδα και όπου ειδικεύεται στο χώρο της ενδοσκοπικής χειρουργικής αλλά και της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Mαζί με το Μηνά Μαστρομηνά και τον Steve Davies, δημιούργησαν τη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «Εμβρυογένεση» στο Μαιευτήριο Μητέρα.

Το 2000, μαζί με τον Μαρίνο Τσιριγώτη και τον Μιχάλη Πελεκάνο, ξεκίνησαν το κέντρο αναπαραγωγής και εξωσωματικής γονιμοποίησης, «Ακεσώ».

To 2006 δημιούργησε μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα ενδοσκόπων χειρουργών που συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη του τμήματος λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Μαιευτήριο Λητώ.

Το 2007 ίδρυσε τα Συνδυασμένα Κέντρα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (Associated Centers for Endoscopic Training). Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως στόχο να μεταδώσει τη γνώση των πλέον σύγχρονων τεχνικών της λαπαροσκοπικής χειρουργικής διεθνώς, σε νέους χειρουργούς που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένη πρακτική εκπαίδευση. Μέσω των εκπαιδευτικών κύκλων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε καθημερινές πρακτικές και να γνωρίσουν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα.

Συνολικά, μέχρι σήμερα, έχει χειρουργήσει με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης περισσότερες από 3.000 ασθενείς που αντιμετώπιζαν προβλήματα: ινομυωμάτων, ενδομητρίωσης σε όλα τα επίπεδα, πτώσης της μήτρας, υστερεκτομής, εξωμητρίου κύησης, κυστών ωοθηκών, ογκολογικά, εξαρτηματικών όγκων.

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά περιοδικά και συνέδρια αντίστοιχα, κυρίως για τα ακόλουθα θέματα: Λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή, Ενδομητρίωση, Συμφύσεις και λαπαροσκοπική Χειρουργική, Αδενομύωση μήτρας.

Λειτουργεί το Ιατρείο Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Γυναικολογίας, από το 1992.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?