Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι  για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Institute of Life, μια  από τις μεγαλύτερες και πιο προηγμένες  Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη, που δημιουργήθηκε μέσα στο επίσης βραβευμένο ‘’Κορυφαίο Νοσοκομείο’’ ΙΑΣΩ, κατέκτησε δύο ακόμη βραβεία για την ‘’Πρωτοπορία της στην Μαιευτική-Γυναικολογία-Τεχνητή Γονιμοποίηση’’ από τα Healthcare Business Awards που έλαβαν χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Τα Healthcare Business Awards αποτελούν τον μεγαλύτερο θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών στον τομέα της Υγείας.

Η μονάδα μας απέσπασε:

 

Λίγα λόγια για την Εφαρμογή Συστημάτων Τεχνικής Νοημοσύνης (ΑΙ) από την Institute of Life

Σε έναν χώρο όπως είναι αυτός της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που διαρκώς εξελίσσεται και που κάθε μέρα αναπτύσσονται όλο και περισσότερες τεχνικές για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και των δύο φύλων, η επένδυση σε συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης βοηθά πλέον χιλιάδες υπογόνιμα ζευγάρια να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για καλύτερα αποτελέσματα.

Προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την επίτευξη της εγκυμοσύνης και για τη γέννηση ενός υγιούς παιδιού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες τεχνικές, να δημιουργηθούν οι ιδανικές εργαστηριακές συνθήκες αλλά και να δοθούν στον Κλινικό Εμβρυολόγο οι διαθέσιμες τεχνολογίες για την αποτελεσματικότερη και αντικειμενικότερη αξιολόγηση των εμβρύων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των πιο καινοτόμων μεθόδων με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα στην επίτευξη κυήσεων, η Ιnstitute of Life προχώρησε  στην επιστημονική συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης Κλινικό Εμβρυολόγο Dr. Jacques Cohen και καινοτομεί με την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence).

Η πλέον σύγχρονη μορφή τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης εφαρμόζεται Institute of Life σε δύο επίπεδα:

1)  Μέσω του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης ERICA “Embryo Ranking Intelligent Classification Algorithm” βελτιστοποιείται η διαδικασία επιλογής εμβρύων, προκειμένου να επιλεγεί το πιο κατάλληλο έμβρυο προς εμβρυομεταφορά. Το νέο αυτό προγνωστικό λογισμικό ιεραρχεί τα έμβρυα με βάση την ικανότητά τους να εμφυτευθούν επιτυχώς στο ενδομήτριο της υποψήφιας μητέρας, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Πρόκειται για το πλέον προηγμένο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για αξιολόγηση εμβρύων στον κόσμο και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Institute of Life. Εφαρμόζοντας τα κλασικά κριτήρια επιλογής, σε συνδυασμό με το σύστημα ERICA, μπορούμε να επιλέξουμε το έμβρυο με τη μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης με μεγάλη ακρίβεια. Κατά αυτόν τον τρόπο:

 • Εξασφαλίζεται η επιλογή του καταλληλότερου εμβρύου για εμφύτευση, με ακρίβεια που φτάνει το 92,5%
 • Αυξάνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης από την 1η κιόλας εμβρυομεταφορά

2) Με την εγκατάσταση του νέου πρωτοπόρου συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης SID, το οποίο θα εστιάσει για πρώτη φορά στην επιλογή του κατάλληλου σπερματοζωαρίου, με σκοπό να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς γονιμοποίησης του ωαρίου.

Η τεχνητή νοημοσύνη μέσω της συλλογής μεγάλου όγκου δεδομένων, ανάλυσης εικόνας και έξυπνου λογισμικού βοηθά τόσο τον ιατρό Αναπαραγωγής όσο και τον κλινικό εμβρυολόγο στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και των πλέον δύσκολων περιπτώσεων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Tο πρώτο πλήρως εξοπλισμένο Εμβρυολογικό Εργαστήριο στην Ελλάδα, με τεχνολογία 24ωρης Παρακολούθησης όλων των εμβρύων – Embryoscope Time Lapse Monitoring.

Η Institute of Life – IAΣΩ αποτελεί την μοναδική Μονάδα Εξωσωματικής στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη που έχει την δυνατότητα να καλλιεργεί ταυτόχρονα όλα τα έμβρυα της Μονάδας στα νέα υπερσύγχρονα Εμβρυοσκόπια.

Με την πλήρη υιοθέτηση της πρωτοποριακής τεχνολογίας Embryoscope Time lapse Monitoring δίνεται η δυνατότητα:

 • Παρακολούθησης όλων των εμβρύων σε ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας με μικροκάμερες με αποτέλεσμα η ανάπτυξή τους να παραμένει αδιατάραχτη και χωρίς να απαιτείται η απομάκρυνσή τους από τον επωαστή για την παρακολούθησή τους στο μικροσκόπιο
 • Διασφάλισης του ιδανικού περιβάλλοντος ανάπτυξης των εμβρύων, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, το οποίο «προσομοιάζει» αυτό του ενδομητρίου της μητέρας
 • Μέγιστης ακρίβειας στην επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων για εμβρυομεταφορά, αυξάνοντας σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας. Οι εικόνες και τα video των εμβρύων από τις μικροκάμερες αναλύονται βάσει μορφοκινητικών παραμέτρων και τα έμβρυα ιεραρχούνται κατά σειρά ανάλογα με την εμφυτευτική τους δυναμική. Με την επιλογή του καταλληλότερου εμβρύου προς μεταφορά μειώνονται τόσο τα ποσοστά αποβολών όσο και ο απαιτούμενος χρόνος για την επίτευξη της εγκυμοσύνης
 • Συλλογής σημαντικών δεδομένων διευρύνοντας τις δυνατότητες εφαρμογής των τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence)

Η μονάδα μας κατέχοντας υψηλή τεχνογνωσία και παραμένοντας πιστή στο όραμα της, συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και νέες επιστημονικές συνεργασίες με σκοπό να προσφέρει λύσεις σε ολοένα και περισσότερα ζευγάρια για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?