Iolife νεογέννητο έκτη γέννηση παιδιού με τη μέθοδο της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρούσι, 26 Μαΐου 2021

 

Έκτη γέννηση παιδιού με τη μέθοδο της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου από την επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools στην Ελλάδα

 

Ένα ακόμα παιδί γεννήθηκε με τη μέθοδο της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου στο πλαίσιο της κλινικής έρευνας που διεξάγει η επιστημονική ομάδα της Institute of Life και της Embryotools στην Ελλάδα. H μέθοδος αυτή έχει ήδη οδηγήσει στη γέννηση άλλων 5 παιδιών,  από γυναίκες με σημαντικά προβλήματα γονιμότητας και σοβαρό ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

Το 6ο παιδί γεννήθηκε στις 24 Μαΐου, από Ελληνίδα γυναίκα 39 ετών, που στο παρελθόν είχε πραγματοποιήσει πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίσης.  Λόγω της πτωχής ποιότητας των ωαρίων της, κανένα από τα γονιμοποιημένα ωάρια της γυναίκας αυτής δεν είχε καταφέρει προηγουμένως να φτάσει στο στάδιο της βλαστοκύστης.

 

Ο θεράπων ιατρός, μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος κ. Στέλιος Γρηγοράκης, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ήδη πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης στο ιστορικό της. Σημειώνεται, ότι σε καμία από τις προηγούμενες προσπάθειες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κανένα γονιμοποιημένο ωάριό της δεν είχε εξελιχθεί σε έμβρυο. Είμαι πολύ χαρούμενος, που συμμετέχω σε μια κορυφαία επιστομονική ομάδα που με το έργο της προάγει την Εξωσωματική Γονιμοποίηση και αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί παγκοσμίως».

 

Ο συνιδρυτής της Embryotools, Δρ. Nuno CostaBorges και ο διευθυντής του Εμβρυολογικού Εργαστηρίου της Institute of Life κ. Έρως Νικητός σε κοινή τους δήλωση επεσήμαναν ότι: «Καθώς, η κλινική μας έρευνα ολοκληρώνεται, μια ακόμα γυναίκα με σύνθετο ιστορικό αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί με δικό της γενετικό υλικό. Παράλληλα, και τα άλλα 5 παιδιά που έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα είναι επίσης απόλυτα υγιή και παρακολουθούνται σύμφωνα με το εξειδικευμένο παιδιατρικό πρωτόκολλο.».

 

Σχετικά με την Κλινική έρευνα της μεθόδου Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου

Σημειώνεται ότι η Κλινική έρευνα της μεθόδου Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια, ενώ διατηρείται ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Κατά αυτόν τον τρόπο, στο πλαίσιο της Κλινικής έρευνας που διεξάγει η Institute of Life σε συνεργασία με την Embryotools, η επιστημονική ομάδα μελετά την πιθανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων γυναικών με υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, που οφείλονται σε κυτταροπλασματικές δυσλειτουργίες των ωαρίων, και επίσης την πιθανότητα αντιμετώπισης σοβαρών μιτοχονδριακών παθήσεων.

 

 


Σημαντική Σημείωση:

Οι γεννήσεις παιδιών με τη μέθοδο της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εξελισσόμενου ερευνητικού πρωτοκόλλου, το οποίο αφορά σε Κλινική έρευνα που οδηγεί σε εγκυμοσύνη και διεξάγεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις του ν. 3305/2005. Με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα η μέθοδος Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου δεν αποτελεί καθιερωμένη θεραπεία υπογονιμότητας, ούτε αναγνωρισμένη μέθοδο ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

©2024  finad sa logo Finead SA


    (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

    skype icon iolife

      (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

      Log in with your credentials

      Forgot your details?