απεικόνιση κορωνοϊού

Παρακολουθώντας όλες τις νεότερες εξελίξεις από την εξάπλωση του Κορωνοϊού (COVID-19), λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ της E.A.I.Y.A και της ESHRE και πάνω από όλα με αίσθημα ευθύνης για τα ζευγάρια που μας εμπιστεύονται, τους ιατρούς συνεργάτες και όλο το προσωπικό της Μονάδας, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης:

1. Πλήρως ελεγχόμενη είσοδος στη Μονάδα

 •  Υπάλληλος της Νοσηλευτικής στην είσοδο για την υποδοχή των ζευγαριών
 • Διασφάλιση της σωστής χρήσης του αντισηπτικού για τα χέρια
 • Χρήση Μάσκας
 • Χρήση Ποδοναρίων

2. Η Μονάδα μας έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την σωστή αντισηψία των χώρων

 • Τοποθέτηση αντισηπτικού υγρού σε όλους τους χώρους της Μονάδας
 • Πολλαπλώς επαναλαμβανόμενη αντισηψία των κοινόχρηστων χώρων από την επιμέλεια (πόρτες εισόδου, πόμολα, κοκ) με ειδικά καθαριστικά με πρόσθετο άτομο στην καθαριότητα

3. Ύπαρξη προκαθορισμένου χώρου εκτός της Μονάδας για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών (σύμφωνα με οδηγία Κλινικής ΙΑΣΩ)

4. Σύμφωνα και με νεότερη οδηγία της ESHRE (European Society of Human Reproduction and Embryology) συνιστάται η κρυοσυντήρηση του γενετικού υλικού και η διενέργεια της ιατρικής πράξης μεταγενέστερα σε ασφαλέστερες συνθήκες: https://www.eshre.eu/Press-Room/ESHRE-News….

Την άποψη αυτή, υιοθετεί και Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με σημερινή ανακοίνωση (16-03-2020): http://eaiya.gov.gr/covid-19/

5. Βάσει των ανωτέρω οδηγιών αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εμβρυομεταφορές από αύριο 17-03-2020 και μέχρι να υπάρξουν νεότερα δεδομένα για την εξάπλωση του ιού.

6. Άμεσος περιορισμός των νέων περιστατικών προς διαδικασία Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Ολοκλήρωση των εν εξελίξει μόνο περιστατικών που είναι ήδη σε διαδικασία διέγερσης (οποιασδήποτε μορφής κύκλου)

7. Περιορισμός του συνωστισμού στους κοινούς χώρους αναμονής

 • Αναθεώρηση και επέκταση προγράμματος ιατρικών πράξεων και εξετάσεων για την αποφυγή συνωστισμού
 • Αναμονή των συνοδών εκτός της Μονάδας. Η γραμματεία μας προσφέρει κουπόνι για καφέ ή χυμό χωρίς χρέωση στους συνοδούς κατά τη διάρκεια της αναμονής τους
 • Ακύρωση όλων των προγραμματισμένων συναντήσεων εντός της Μονάδας

8. Απαγόρευση εισόδου σε ζευγάρια του εξωτερικού από χώρες χαρακτηρισμένες ως υψηλής επικινδυνότητας

9. Διαρκής ενημέρωση ιατρών και προσωπικού

10. Καθημερινές συναντήσεις με την επιτροπή λοιμώξεων της Κλινικής ΙΑΣΩ

11. Απαγόρευση συμμετοχής ιατρών της Μονάδας ή προσωπικού σε επιστημονικές συναντήσεις του εξωτερικού

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι η Μονάδα μας διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια με αερισμό επιπέδου Grade B, ο οποίος ενισχύεται με 6 Ιονιστές UV. Επιπρόσθετα, η Μονάδα institute of Life ΙΑΣΩ λειτουργεί κάτω υπό της υψηλότερες προδιαγραφές λειτουργίας και ιατρικής ασφάλειας, έτσι όπως αυτές ορίζονται από τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ISO 15224 και Temos.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και θα προβούμε σε οποιοδήποτε μέτρο κριθεί αναγκαίο προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία όλων όσων μας εμπιστεύονται.

Οι ιατροί, οι εμβρυολόγοι και το λοιπό προσωπικό της Μονάδας θα εστιάσουμε το διάστημα αυτό στην διενέργεια Quality Controls, σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας, με απώτερο σκοπό την απόλυτη θωράκιση της Μονάδας και την πλήρη ετοιμότητά μας με την απελευθέρωση των μέτρων ασφαλείας.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?