σκεπτικός άντρας λογότυπο iol και ιασω

Τα ποσοστά ανδρικής γονιμότητας καθίστανται σταδιακά χειρότερα λόγω των κακών επιλογών του τρόπου ζωής. Τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας για την Αναπαραγωγική Ιατρική, αποκάλυψαν ότι η ποιότητα του σπέρματος μειώνεται προοδευτικά σχεδόν κατά 2% ετησίως. Για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, οι σύγχρονες επιλογές του τρόπου ζωής των ανδρών παίρνουν μερίδιο ευθύνης για την πτώση των ποσοστών γονιμότητας.

Η αλλαγή σε έναν πιο καθιστικό τρόπο ζωής έχει αντίκτυπο στη γονιμότητα, καθώς οι άνδρες τείνουν να τρώνε πολύ πιο ανθυγιεινά τρόφιμα σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές. Η ισορροπημένη και σωστή θρεπτική διατροφή, η τακτική άσκηση και η αυτό-φροντίδα συμβάλλουν στην γενικότερη καλή υγεία του οργανισμού άρα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της γονιμότητας σας.

Επιπλέον, το άγχος η κούραση και έλλειψη επαρκούς ύπνου μακροχρόνια μπορεί να επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο την ποιότητα του σπέρματος αλλά την σχέση του ζευγαριού καθώς και την σεξουαλική του συμπεριφορά. Από τον κατάλογο των αρνητικών συνηθειών δε θα μπορούσε να λείπει το κάπνισμα, η κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ και η χρήση απαγορευμένων ουσιών που επηρεάζουν την υγεία την μορφολογία και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων.

Σύμφωνα με Αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Human Reproduction  οι άνδρες που φορούν στενά εσώρουχα έχουν πρόβλημα με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους.  Οι ερευνητές εξηγούν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος που προκαλεί ένα σφιχτό εσώρουχο,  η μεγάλη παραμονή σε ζεστά λουτρά και σάουνες ή η χρήση φορητού υπολογιστή στην αγκαλιά σας, παρεμβαίνει στην ικανότητα των όρχεων να παράγουν σπερματοζωάρια.

©2024  finad sa logo Finead SA


  (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

  skype icon iolife

   (!) Παρακαλούμε ΜΗΝ εισάγετε σε αυτό το πεδίο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα υγείας.

   Log in with your credentials

   Forgot your details?